O ZAJEŹDZIE

Zajazd

W cieniu malowniczego krzyżackiego zamku stoi nasz Zajazd. Postawiono go w XIX w. w miejscu dawnej wieży należącej do fortyfikacji miejskich. „Zajazd pod Zamkiem” powstał z życia, z pasji właścicieli, z zamkowej historii i z uczuć: dumy, ciekawości i tęsknoty za wyśmienitą polską kuchnią.

Nieprzerwanie od dwudziestu lat restaurację „Zajazd pod Zamkiem” prowadzi rodzeństwo p. Ewa Zych i Stanisław Buławski. Dla nich prowadzenie restauracji to niekończący się proces twórczy, stąd udział restauracji w wielu medialnych projektach, oraz kulinarnych programach telewizyjnych.

|

Ewa Zych:

„W naszej kuchni wszystko zaczyna się od produktu, a te z których korzystamy są najlepsze, ponieważ tworzone przez ludzi, których poznałam na swojej kulinarnej drodze, wielu, już dwadzieścia lat temu. Zależy mi na tym, aby każdy Gość restauracji Zajazd pod Zamkiem odwiedzając nas, miał poczucie, że nie zostało mu sprzedane po prostu jedzenie, a ofiarowany został mu wyjątkowy czas – czas biesiady”